تاریخ انتشارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۳۶
کد مطلب : ۶۳۰
۰
فاضل حیدری
امروز بیست و هفتم آبان ماه سالروز شهادت دو برادری است که هم‌زمان در یک روزبه درجه رفیع شهادت نائل آمدند و سهم مهمی در پیروزی عملیات دوران دفاع مقدس داشتند. در چنین روزی در سال ۱۳۶۳ هجری شمسی شهید مهدی زین‌الدین، فرمانده محبوب لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب (ع) به همراه تنها برادرش، مجید زین‌الدین، مسئول اطلاعات، عملیات تیپ ۲ لشکر به شهادت رسیدند. همان‌گونه که خوانندگان محترم این نوشتار مستحضر هستند شهید مهدی زین‌الدین مسئولیت اطلاعات عملیات سوسنگرد، دزفول و قرارگاه نصر را در عملیات فتح‌المبین و بیت‌المقدس بر عهده داشت و در عملیات رمضان، به فرماندهی تیپ ۱۷ علی بن ابی‌طالب (ع) رسید. شهید زین‌الدین در عملیاتی چون والفجر مقدماتی، ۳، ۴ و خیبر حضور داشت تا اینکه در ۲۷ بیست و هفتم آبان ماه سال ۱۳۶۳ هجری شمسی درحالی‌که تنها ۲۵ سال داشت هنگامی‌که همراه برادرش مجید از سردشت به‌طرف بانه می‌رفت، در منطقه دارساوین، جاده سردشت به بانه، عناصر ضدانقلاب وی را به شهادت رساندند. مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای دامت برکات در زمان حضور بر مزار شهید مهدی زین‌الدین فرمودند که «از دوراندیشی و تدبیر و عرفان آقا مهدی بگویید.» در خصوص تدبیری که مقام معظم رهبری مدظله العالی بر آن تاکید داشتند باید گفت که این شهید بزرگوار درزمانی که فرمانده لشکر ۱۷ علی‌ بن‌ ابیطالب (ع) شدند توانستند با توانمندی بالا نیروهای پنج استان با شهرهای متعدد و فرهنگ و گویش‌های متفاوت را به نحوی متحد کنند که در سخت‌ترین شرایط نبرد برای هم جان می‌دادند.

آری شهید زین‌الدین در اوج جوانی و باوجود تجربه کم در عرصه مدیریت و جنگ، تبدیل به یکی از شاخص‌ترین فرماندهان آن سال‌ها شد. این شهید بزرگوار در عملیات بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر، مسئولیت اطلاعات عملیات قرارگاه نصر را پذیرفت و در عملیات رمضان به سرپرستی تیپ ۱۷ علی ابن‌ ابیطالب (ع) قم و سرانجام به فرماندهی لشگر ۱۷ علی ابن ابیطالب (ع) قم منصوب شد. این سردار سرافراز اسلام خیلی دقیق یگان‌های رزمی را شناسایی می‌کرد و رزمندگان اسلام را هدایت می‌کرد و توانست ضربات کوبنده‌ای را به پیکر نظامیان بعثی وارد کند. بخشی از موفقیت‌هایی را که رزمندگان در عملیات فتح المبین به دست آوردند به دلیل تلاش‌های وی و همکارانش در زمان مسئولیت اطلاعات عملیات سپاه دزفول و محورهای عملیاتی بود. این شهید بزرگوار در عملیات بیت‌المقدس هم نقش زیادی داشت و در این عملیات مسئول اطلاعات عملیات قرارگاه نصر بود. مهدی زین‌الدین در این مدت موفق شد تا درایت و کاردانی خود را ثابت کند و به خاطر شجاعت و استعداد رزمی در عملیات رمضان به‌عنوان فرمانده تیپ علی ابن ابیطالب انتخاب شود. تیپ علی‌ ابن ابیطالب (ع) در عملیات رمضان جزو یگان‌های مانوری و خط‌شکن بود و توانست با فرماندهی و هدایت شهید زین‌الدین به لشکر تبدیل شود. این لشکر در بیشتر عملیات جنگ ازجمله عملیات محرم، والفجر مقدماتی، والفجر ۳ و والفجر ۴ نقش تعیین‌کننده‌ای را به عهده داشت و به‌عنوان یکی از یگان‌های موفق درصحنه‌های نبرد می‌درخشید.

آری شهید مهدی زین‌الدین و بردار ایشان نمونه موفق سپردن مسئولیت به جوانان مؤمن و متعهد و متخصص در دوران دفاع مقدس است و اگر امروز کار به جوانان سپرده شود، شاهد موفقیت‌های بیشتری خواهیم بود، همان‌گونه که در صنعت دفاعی و نظامی با اعتماد به جوانان توانستیم موفقیت‌های چشمگیری به دست بیاوریم اگر در بخش اقتصادی نیز این اعتماد و فضا به جوانان داده شود مسلماً شاهد پیشرفت بیشتر خواهیم بود. امروز اگر دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران جرئت حمله فیزیکی به خاک ایران اسلامی را ندارند به خاطر رشادت‌های همین جوانانی است که در دوران دفاع مقدس جان باارزش خود را درراه خدا و اسلام و انقلاب تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کردند تا ریشه‌های پایدار و استوار نظام آبیاری شود. به هر ترتیب در پایان این نوشتار باید عنوان کرد که دشمنان ایران اسلامی بدانند جوانان امروز ایران اسلامی نیز همانند پدران و پدربزرگان خود که در دوران دفاع مقدس ایثار و فداکاری کردند، آن‌ها نیز برای حفظ و اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی حاضر به فداکاری و ایثار هستند.
https://talashnewspaper.com/vdccaxqe82bq1.la2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما